Aschehoug Univers barneskole

Kjøp Aschehoug univers til
ungdomsskolen.

Læremidler for ungdomsskolen

Uke 6: Kropp, sex og porno med Tuva Fellman

-Når det oppstår krøll i forbindelse med seksualitet, kan dette sette dype spor og påvirke livet i negativ grad. Nettopp derfor mener jeg at vi må bruke mer tid på dette temaet i skolen, forteller sexolog Tuva Fellman.

Snakke med elevene om sex

Start timen med å snakke om elefanten i rommet, nettopp at dette kan være litt kleint, men understrek for elevene at dette skal holdes på et saklig nivå, forteller redaktør og tidligere lærer Siri Daasvand.

Mer praksis gir tryggere lærere

– Jeg er stolt og imponert over kollegene mine hver dag, sier ungdomsskolelærer Lena Vaag. Vi møtte henne og to kolleger...

Dysleksi: Hva kan du som lærer gjøre?

Få en kort og konsis innføring i hva dysleksi er og hva du som lærer må se etter i klasserommet.

Oppdrag bok: en roman – en klasse – en uke med Groruddalen skole

Et par stopp med t-bane unna Aschehoug forlag, ligger Groruddalen skole. Her jobber Anders Størk Søvik. Vi har vært så heldige å få være en flue på veggen i hans norsktime.

Del 2: Make Mathematics Fun Again

Presentasjon av oppgaven

Del 3: Make Mathematics Fun Again

Den matematiske diskusjonen

Oppdrag klima

Under feiringen av vårt 150-årsjubileum kastet vi oss ut i diskusjoner om klima og bærekraft i skolen og samfunnet. 

Heidi Arctander og cCHANGE har vært en av inspirasjonskildene til undervisningsopplegget "Oppdrag klima" i Aschehoug Univers. Sammen med elever fra Nordseter ungdomsskole løser hun oppgaver fra undervisningsopplegget.

Forfatterne Ada Martini Strøm, Gaute Eiterjord og Petter Gulli snakker blant annet om matlaging, politikk og teknologi. Og vi får tips til hvordan vi kan leve mer bærekraftig.

Våg å ta opp vanskelige temaer i klasserommet

Hvorfor er ytringsfrihet så viktig? Har alle mennesker lik mulighet til å si hva de mener? Aschehoug blir 150 år og gir alle landets skoler gratis tilgang til et viktig undervisningsopplegg om ytringsfrihet. Logg inn med Feide på Aunivers.no og bruk opplegget i klasserommet ditt – du finner tilpassede opplegg for 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, 8.–10. trinn og videregående skole.

Tverrfaglig opplegg om ytringsfrihet!

Snakke matte med Asbjørn og Andreas!

Hvordan skaper vi et klasserom hvor elevene får utforske, snakke matte med hverandre og oppdage matematiske sammenhenger? Podkasten tar for seg matematikk fra 5.–10. trinn, men det har sneket seg inn noen episoder om utforskende undervisning og hvordan foresatte kan hjelpe til med matematikk hjemme.

Lytt til Snakke matte på Spotify