God i norsk er et komplett læreverk i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere på spor 2 og 3. Læreverket har som mål å gjøre språkinnlæringen strukturert og overkommelig. Med tydelig progresjon og eksplisitte forklaringer i hvert kapittel vil læreverket bygge opp språkforståelsen gradvis.
God i norsk dekker målene i læreplanen og gir deltakerne
• et helhetlig læreverk fra nivå A1 til B2 • aktuelle tekster med modellerende språk og variasjon i sjanger • eksplisitt fokus på grammatikk og vokabular med rammer underveis i tekstboka • norskprøvetrening i hvert kapittel både i arbeidsboka og på elevnettstedet • varierte oppgavetyper som gir gode muligheter for differensiering • pedagogiske videoer om grammatikk og andre relevante tema
Læreverket har tydelig og eksplisitt fokus på hva som er ny grammatikk og nytt vokabular i hvert kapittel. Fordelingen av grammatiske elementer følger en nøye utvalgt progresjon. Repetisjon blir ivaretatt ved gjennomgående øvelse og drill. Gjennom mange og varierte oppgaver i arbeidsboka og ekstramateriell på nettstedene er det lagt til rette for nødvendig differensiering.
Oppdatert utgave av læreboka er knyttet til ny læreplan. Kjerneelementer, kompetansemål og tverrfaglige temaer kommer tydeligere frem. Ellers er det gjort endringer av årstall og statistikk. Læreboka har fremhever tydelig på hva som er ny grammatikk i hvert kapittel. Fordelingen av grammatiske elementer følger en nøye utvalgt progresjon. Repetisjon blir ivaretatt ved gjennomgående øvelse og drill. Gjennom mange og varierte oppgaver i arbeidsboka og i de digitale ressursene, blir det lagt til rette for nødvendig differensiering. Pedagogikken som ligger til grunn, vektlegger førlesing, stillasbygging og tydelige forklaringer. Arbeidsrettingen kommer til uttrykk i lesetekster og yrkespresentasjoner i hvert kapittel. Det er faktatekster i hvert kapittel, og bakerst i tekstboka er det en minigrammatikk.
Læreboka har tydelig og eksplisitt fokus på hva som er ny grammatikk i hvert kapittel. Fordelingen av grammatiske elementer følger en nøye utvalgt progresjon. Repetisjon blir ivaretatt ved gjennomgående øvelse og drill. Gjennom mange og varierte oppgaver i arbeidsboka og på nettstedene, vil det bli lagt til rette for nødvendig differensiering. Pedagogikken som ligger til grunn, vektlegger førlesing, stillasbygging og tydelige forklaringer. Arbeidsrettingen kommer til uttrykk i lesetekster og yrkespresentasjoner i hvert kapittel. Det er faktatekster i hvert kapittel, og bakerst i tekstboka er det en minigrammatikk.